Waarop letten bij tweedehands auto kopen

Als je een tweedehands auto koopt, wil je natuurlijk niet met een kat in de zak thuis komen. Je hoeft niet het onderste uit de kan, maar de auto moet goed functioneren en dat het liefst een aantal jaren.
Waar je dan op moet letten, als je er één koopt:
Ten eerste moet je een auto uitzoeken die het beste past bij eigen behoeftes. Zo zul je meer ruimte nodig hebben als je de auto voor je gezin nodig hebt, dan als je er meestal alleen in rijdt en zo af en toe een passagier meeneemt. Iemand met langere benen heeft meestal wat meer ruimte nodig voor de stoel, en ook boven de stoel, overigens, dan een vrij klein, gedrongen persoon.
Welk brandstofverbruik de auto heeft is ook iets om op te letten, want het is wel leuk als een auto bij aanschaf minder kost, maar als je veel rijdt in een auto die veel brandstof slurpt, ben je nòg duur uit. Ook is het te overwegen diesel of LPG te gaan rijden, als je veel kilometers maakt. Of elektrisch, natuurlijk. Qua brandstofverbruik is dat superzuinig, en het bespaart je ook belasting.
Waar je de auto koopt, is ook belangrijk. Als je een tweedehands auto koopt bij een bedrijf dat aangesloten is bij de BOVAG, heb je iets meer zekerheid qua garantie en service. Bovendien is er BOVAG-garantie voor auto’s van meer dan 4500 euro.
Als je een proefrit maakt, kun je letten het rijgedrag van de auto op verschillende wegen, het functioneren van de bediening. Het beste kun je een aankoopkeuring laten doen.
Naar eventuele gebreken kun je het beste expliciet vragen, net als naar het onderhoudsboekje.
Dit zijn enkele belangrijke punten om op te letten. Veel succes bij het kopen!